5 Ağustos 2013 Pazartesi

Finans Piyasalarının Ekonomideki Yeri

Finans piyasaları özellikle ülkelerin döviz kurlarında yaşanan değişimler sonucunda etkinliğini artırmış ekonomik oluşumlardır. Küresel anlamda dalgalı döviz kuru rejimlerinin uygulanmaya başlanması ile varlıklar anlık olarak fiyatlandırılmaya başlanmış ve özellikle forex piyasası gibi özel sistemlerin kullanıldığı finans piyasaları aracılığı ile yatırımcıların varlıkların fiyat değişimlerinden kar elde etmesi mümkün olmuştur.

Yatırımcılar finans piyasalarında gerçekleştirdikleri işlemlerinde kullanacakları bazı analiz yöntemleri ile varlıkların fiyat değişimleri ile ilgili ön görüde bulunabilmekte, bu doğrultuda uygun pozisyonlarda yer alarak, bu fiyat değişimleri aracılığı yüksek kar oranları elde edebilmektedirler.

Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile finans piyasaları aracılığı ile yatırım gerçekleştirmek oldukça kolaylaşmıştır. Yatırımcılar sunulan işlem platformları aracılığı ile online olarak finans piyasalarında yatırım gerçekleştirebilmekte, sermayelerini oldukça esnek bir yapıda değerlendirme imkanına sahip olabilmektedirler.

Finans piyasalarının yatırımcılar için önemini artırması ve yüksek işlem hacmi oranları ile yatırımların gerçekleştirilmesindeki bir başka önemli faktör ise, fiziksel yatırım modellerinin reel getirisinin ekonomik konjonktürde yaşanan değişim doğrultusunda, önemli ölçüde azalmış olmasıdır.

Bu doğrultuda yatırımcılar sermayelerini çok daha etkin bir şekilde değerlendirebildikleri finans piyasalarına yönelmişler, piyasaların yüksek işlem hacmi oranlarına sahip yapısı nedeni ile küresel anlamda yatırımlarını güvenli bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahip olmuşlardır. Çoğu yatırım uzmanı tarafından da belirtildiği gibi, özellikle küçük ölçekli sermayelerin en etkin şekilde değerlendirilebileceği yatırım platformları finans piyasalarıdır.

http://goo.gl/eX0GqM

Yatırımcılar finans piyasalarının nasıl işlediğini, piyasada kullanılan analiz yöntemlerini ve finans piyasalarında nasıl yatırım gerçekleştirileceğini verdiğim link aracılığı ile ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder